Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A Szent Pál főzet
  2022-12-17 22:09:18, szombat
 
 



A Szent Pál főzet összetevői
Igazi édesgyökér - Zsenge Fűzfa kéreg - Salix Alba-Orvosi Zsálya- Sárkányvér

 Édesgyökér - Igazi édesgyökér - Glycyrrhiza glabra
A növény hatóanyagának köszönhetően jó köptető, nyálkaoldó és köhögéscsillapító, de alkalmazzák simaizom-görcsoldásra is. Kedvező gyulladáscsökkentő hatást fejt ki gyomornyálkahártya-gyulladás, gyomorsavtúltengés okozta nyálkahártya-sérülések esetén. Gyulladáscsökkentő és görcsoldó hatása miatt gyomor- és nyombélfekély kezelésében, ezen kívül erősen édes íze miatt ízjavítóként használják.

Zsálya, - orvosi zsálya (Salvia officinalis)
Ennek a gyógyfűnek a botanikai neve a latin salvere (megőrizni) szóból ered, ami arra utal, hogy a zsályáról azt tartották, hogy minden betegséget gyógyít. Az ókori görögök és rómaiak -a rozmaringhoz hasonlóan - tartósításra használták, de hamarosan a gyógyászatban is rangos helyet szerzett magának. A görög Dioszkoridész vizelethajtónak és menstruációt serkentőnek tekintette, de a gyógynövény leveleit sebek kezelésére is ajánlotta.

A római Pilius kígyóharapás, bélféreg, epilepszia, mellkasi bántalmak ellen és a menstruáció serkentésére egyaránt javasolta. A X. század körül az arab orvosok úgy vélték, hogy a zsálya segítségével az emberi élet a halhatatlanságig meghosszabbítható. A keresztes hadjáratok után földöntúlinak hitt hatalma Európában is megjelent: "Miért halna meg az ember, ki a kertjében zsályát termel?", "Aki örökkön kíván élni, májusi zsályát kell annak enni".

A középkori franciák a "minden jó" névvel illették, és Nagy Károly elrendelte, hogy a királyi gyógynövénykertben zsályát is termesszenek. Az indiai ajurvédikus orvosok menstruációs panaszokra, a szoptató anyák emlőgyulladására, valamint kedélybetegség, álmatlanság, aranyér és szembetegség gyógyítására rendelték el.

Az elmúlt századokban az európai orvosok gyakran alkalmazták a gyógynövények borban való főzeteként, például szájápolásra és torokfájásra. Az orvosi zsálya levele az illóolajon kívül gyantát, viaszt, különböző savakat és ösztrogénhatású anyagokat tartalmaz.

Az orvosi zsálya gyógyászati felhasználása
A több száz éves tapasztalat mellett tudományos vizsgálatok is kimutatták, hogy a zsályalevelek igen hasznos gyógynövényt jelentenek a házi patikákban. A levelek forrázata illóolaj- és cseranyag-tartalmuknál fogva fertőtlenítő, baktériumölő, gyulladásgátló hatásúak. Elfogyasztása után 2-3 óra múlva fejtik ki, izzadás, bélhurut kezelésére kiváló. Gyomorvédő. Egyes országokban ezért is nevezik növényi aszpirinnek. A meleg zsályatea kitűnő toroköblítő a szájban fellépő betegségek enyhítésére. Náthánál és szamárköhögésnél tejben főzik meg a leveleket. A gyógytea jó hatással van a fogíny-, száj- és torokgyulladásra. A porított levél szájvizek, fogporok készítésére is alkalmas.

 
Zsenge Fűzfa kéreg - Salix Alba vagyis a fűzfakéreg egy igazi csodaszer mivel csökkenthető vele a láz és a gyulladások is , méregtelenítő hatású.

Már az ókorban is használták mégpedig akkor is tea formájában. Akkor még nem is sejtette senki, hogy később ez lesz az aszpirin egyik alapanyaga. Amerikában már évszázadokkal ezelőtt nagyon népszerű orvosság volt. Enyhítették vele a gyulladásokat, a lázat és a megfázás tüneteit és képes volt enyhíteni.

A fűzfakéreg tea hatása erős gyulladáscsökkentő és lehet alkalmazni ízületi fájdalomra is, ezt már fentebb említettük azonban ezenkívül még hatásos lehet a láz és a megfázás tüneteinek enyhítésében is, azonban gyerekeknek nem ajánlott a fogyasztása láz esetén. A fűzfakéreg tea gyógyhatása nem merül ki ennyiben, ugyanis a régi időkben sikeresen alkalmazták köszvény, bélhurut és másnaposságra is. Képes méregteleníteni a májat, de alkalmazható még zsírmáj és lépproblémák esetén.

Több aktív hatóanyag is található a fűzfakéregben mint a szalicin, katechin, csersav, gyanta, enzimek és oxalát is.

A Sárkány Vére - Sangre de Drago
Ez egyáltalán nem vér, és biztosan nem egy mitikus vadállattól származik! Hanem egy fa nedve, gyantája. Több fa is hoz ,,sárkányvért" mi a Sangre de Drago - A Sárkány Vére fát választottuk.

Ez a Sangre de Drago azaz a Croton lechleri fa élénkvörös gyantája - Feltűnő, lekerekített koronájának köszönhetően úgy néz ki, mint egy túlméretezett gomba. A sárkányvérfa levelei szép szív alakúak, szőlőszerű virágai intenzív borostyán színűek. A fehéres szürke, erősen foltos fakéreg a platánokra emlékeztet, de a fa különlegessége a belsejében rejlik: Ha a kérget megkarcolják vagy lekaparják, borvörös, enyhén habzó nedv folyik ki, mintha a fa vérezne.

A modern kutatások kimutatták, hogy antiszeptikus, antibiotikus, vírusellenes és sebgyógyító tulajdonságokkal rendelkezik, és a világ egyes részein még használják a vérhas elleni szerként. Erős méregtelenítő hatású.

Az egyik legkiválóbb immunerősítő, erős baktérium-, vírus- és gombaölő hatással bír. Gyógyítja a légúti megbetegedéseket, sebeket, gyulladásokat

Elkészítése:
A Méregtelenítő, Gyomorvédő Szentpál főzet teakeveréket 1 liter vízben főzzünk fel 1 evőkanál mennyiséggel. 15 percig főzzük , és utána állni hagyni, egészen addig, amíg ki nem hűl, majd átszűrni!

Az tea elkészítéséhez szükséges idő alatt egyensúlyba kerülnek az értékes, kiváló minőségű anyagok.
A tea elkészítéséhez ajánlott üveg, porcelán, vagy rozsdamentes edényt használni.
Műanyagszűrőt használjunk.
Hűtve is fogyaszthatjuk. Naponta maximum 2 csésze ( 2x 2,5dl) az ajánlott.

Tárolás: Felbontás után gyermekektől elzárva, száraz, hűvös helyen, az aromazáró dobozba visszazárva tárolandó.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek, gyógyítások  
Címkék: halhatatlanságig, emlőgyulladására, torokgyulladásra, szamárköhögésnél, tulajdonságokkal, megbetegedéseket, méregteleníteni, ösztrogénhatású, vizelethajtónak, kedélybetegség, különlegessége, fogyaszthatjuk, elkészítéséhez, gyulladásgátló, gyógynövények, felhasználása, földöntúlinak, gyulladásokat, zsályalevelek, túlméretezett, dioszkoridész, hatóanyagának, műanyagszűrőt, méregtelenítő, fűzfakéregben, gyógyászatban, elfogyasztása, antiszeptikus, évszázadokkal, másnaposságra, nyombélfekély, ízjavítóként, vírusellenes, szájápolásra, szembetegség, enyhítésében, növény hatóanyagának, botanikai neve, latin salvere, ókori görögök, görög Dioszkoridész, gyógynövény leveleit, római Pilius, menstruáció serkentésére, arab orvosok, zsálya segítségével az, halhatatlanságig meghosszabbítható, keresztes hadjáratok, kertjében zsályát, középkori franciák, elmúlt századokban, európai orvosok, Szent Pál, Zsenge Fűzfa, Salix Alba-Orvosi Zsálya- Sárkányvér, Nagy Károly, Salix Alba, Sárkány Vére, Gyomorvédő Szentpál,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  György napra  képre írva  Facebookon kaptam  Fodor Ákos költő,  Föld napja április 22  Amit átélünk,  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Környezetvédelem  A könnyek összegyűjtése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Szép estét kedves látogatóimna...  Mindenünk, amink van, amit sze...  Szent György nap  William Shakespeare idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Paul David Tripp Április 26  Facebookon kaptam  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Facebookon kaptam  Sokkal bölcsebb a természet,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Gondolatok az életről és szere...  Az embernek a társa: hiányzik.  Facebookon kaptam  A Föld napja  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A végzet az  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki szeret, annak senki sem id...  A boldogság ült a világvégén  Facebookon kaptam  Bella István: Zsoltár  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  A Gömb  Április 22. a Föld napja,  Irgalom és ítélet  A Föld napja  Április 22. a Föld napja,  Beney Zsuzsa  Beney Zsuzsa  Esti kép  Búzaszentelés  Föld napja április 22  A világnak égető szüksége van ...  Ha így haladunk...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Környezetvédelem  Sokkal bölcsebb a természet,  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 23  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Szép estét kedves látogatóimna...  Beney Zsuzsa  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam  Ez a jó az alvásban.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  A föld szépségéért  Két ember becsülete  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet  Volt egy...  Szép estét kedves látogatóimna...  Miért nem menti meg Jézus... 
Bejegyzés Címkék
növény hatóanyagának, botanikai neve, latin salvere, ókori görögök, görög Dioszkoridész, gyógynövény leveleit, római Pilius, menstruáció serkentésére, arab orvosok, zsálya segítségével az, halhatatlanságig meghosszabbítható, keresztes hadjáratok, kertjében zsályát, középkori franciák, elmúlt századokban, európai orvosok, gyógynövények borban, orvosi zsálya, illóolajon kívül, több száz, zsályalevelek igen, házi patikákban, levelek forrázata, meleg zsályatea, szájban fellépő, porított levél, igazi csodaszer, aszpirin egyik, megfázás tüneteit, megfázás tüneteinek, régi időkben, fűzfakéregben mint, mitikus vadállattól, túlméretezett gomba, sárkányvérfa levelei, fehéres szürke, platánokra emlékeztet, belsejében rejlik, kérget megkarcolják, modern kutatások, világ egyes, vérhas elleni, egyik legkiválóbb, légúti megbetegedéseket, aromazáró dobozba, halhatatlanságig, emlőgyulladására, torokgyulladásra, szamárköhögésnél, tulajdonságokkal, megbetegedéseket, méregteleníteni, ösztrogénhatású, vizelethajtónak, kedélybetegség, különlegessége, fogyaszthatjuk, elkészítéséhez, gyulladásgátló, gyógynövények, felhasználása, földöntúlinak, gyulladásokat, zsályalevelek, túlméretezett, dioszkoridész, hatóanyagának, műanyagszűrőt, méregtelenítő, fűzfakéregben, gyógyászatban, elfogyasztása, antiszeptikus, évszázadokkal, másnaposságra, nyombélfekély, ízjavítóként, vírusellenes, szájápolásra, szembetegség, enyhítésében, csökkenthető, termesszenek, megkarcolják, lépproblémák, menstruációs, alkalmazható, gyógyítására, antibiotikus, torokfájásra, tartósításra, rozmaringhoz, mennyiséggel, sárkányvérfa, köszönhetően, rozsdamentes, gyógynövényt, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4963
  • e Hét: 29854
  • e Hónap: 61340
  • e Év: 266041
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.